Ceļojumi uz Zemgali — svētki gardēžiem
Ar kādām priekšrocībām izceļas autobusu tūres pa Zemgali – Latvijas vēsturisko apgabalu valsts dienvidos, kam senatnē nosaukumu devuši Baltijas zemgaļu cilts pārstāvji?
Pirmkārt jau ar iespēju aplūkot daudz dažādas ievērojamas vietas īsā laika sprīdī. Gardēžu ceļojumi pa Zemgali ierindojušies Latvijas tūrisma topā. Tieši autobusa tūres laikā degustējot visgardākos ēdienus un dzērienus, iesaistoties sarunās ar gleznainās ainavās ieskautu saimniecību īpašniekiem, jūs pa īstam ielūkosieties valsts dvēselē.
Zemgales zemnieki jau kopš senseniem laikiem ir izslavēti ar prasmi audzēt vīnogas, ābolus un ķirbjus, cept nepārspējamu maizi. Savā meistarībā neatpaliek arī biškopji un siera darītāji, konditori un vīndari. Pašlaik Zemgalē ir daudz saimniecību, kuru vizītkarte ir unikālas maizes šķirnes, ceptas malkas krāsnī pēc senām receptēm, deserti un konditorijas izstrādājumi, gatavoti no pašu audzētiem produktiem, aveņu un ābolu vīni, kūpināti un izturēti sieri. To visu iespējams ne tikai nodegustēt un iegādāties, bet arī gatavot, - daudzas Zemgales saimniecības piedāvā iespēju viesiem, kas ieradušies ar autobusu tūri, piedalīties dažādās aktivitātēs un meistarklasēs.
Vēl viena priekšrocība, ko sniedz komfortabli ceļojumi ar autobusu zinoša gida pavadībā – koncentrēta brauciena programma. Katrs no braucieniem tiek rūpīgi izplānots tā, lai tā laikā tūristi izbaudītu un iepazītu vairākas apskates vietas un objektus. Ceļojumi ar autobusu jums sniegs garantijas tam, ka tūrisma firma jau par visu būs parūpējusies.
Gastronomijas autobusu tūres uz Zemgali – uzdāviniet sev garšīgas brīvdienas
Pat vispieredzējušākie ceļotāji slavē tūrisma firmas vienas dienas ceļojumus un atzinīgi izsakās par vietējiem zemgaliešu konditorejas izstrādājumiem ar marcipānu, saules puķu sēklām, kafiju, sukādēm, medus un šokolādes kēksiem, svaigi pagatavoto saldējumu, dzirkstošajiem cidoniju un ērkšķogu vīniem.
Autobusu tūru maršrutos pa Zemgali bieži tiek iekļauta iepazīšanās ar vietējām vīnogu audzētavām un tās saimniekiem, kas ceļotājiem vienmēr ir liels pārsteigums, jo esam raduši uzskatīt, ka Latvijā šī nozare ir pasīva un neattīsta. Bet vai jūs zinājāt, ka apvidus plantatori audzē vairāk, kā 50 vīnogu šķirnes – un tas notiek ne tuvu tropiskā Latvijas klimatā! Ja vēlaties, varat iegādāties arī stādus – teju vai visās audzētās tiek nodrošināta šāda iespēja, savukārt , ceļojumu ar autobusu organizētāji nodrošina to saudzīgas piegādes iespēju.
Un, protams, sieri! Neskaitāmās sieru un alus darītavas šajā apgabalā paplašina jūsu gastronomiskās zināšanas, savukārt ,brīnišķīgo produktu pagatavošanas brīnums jūsu acu priekšā ceļojumu padarīs iespaidiem bagātāku!